Bærende væg

Statiske beregninger til din bærende væg

Vægtype afgør hvordan det videreforløb er

Før en væg fjernes, er det altid en god ide at rådføre sig med en rådgivende ingeniør. Vi er en del af NemIngeniør, som er blandt de førende rådgivende ingeniører i Danmark med rådgivning omkring vægge.
Vi starter med en vurdering af din væg som vi tager et lille beløb for at rådgive dig om. Hvis du vælger en online vurdering af din væg, så koster det 250 kr. at få vurderet om din væg er bærende, stabiliserende eller let. Hvis den er let, kan du tilkøbe et teknisk notat på at væggen kan rives ned uden ingeniørberegninger. I det tekniske notat er der nogle forbehold en håndværker skal være opmærksom på når den lette væg fjernes.
Er væggen derimod bærende eller stabiliserende, så får du et tilbud på det videre forløb. Vores priser kan også ses nedenfor.

Priser på ingeniørberegninger

Et ingeniørprojekt til én bærende væg, med statiske beregninger, redegørelse, rådgiverforsikring og projekttegninger koster 5.995 kr. inkl. moms for et hus. Hvis du bor i lejlighed er prisen 11.995 kr. inkl. moms. Hvis det er flere vægge end bare én, så stiger prisen 3.000 kr. inkl. moms pr. ekstra væg i ingeniørprojektet.

Prisen for et lejlighedsprojekt er inklusiv tilrettelser og dialog med en certificeret statiker, men er ikke inklusiv certificering af projektet.

Få ingeniøren ud og kigge

Ønsker du ikke at bruge tid på at finde byggetekniske tegninger? Så kan du i stedet booke at en af vores ingeniører, som kommer ud hos dig og finder byggetekniske tegninger for dig, og kigger på din væg. Du får efterfølgende et tilbud på det videreforløb, hvis det er nødvendigt eller et gratis teknisk notat på at væggen er let og kan fjernes.

Vi kan ikke bruge ejendomsmægler tegninger. Book allerede nu.

Leveringstid

Under normale omstændigheder får du din online vurdering fra os indenfor et par hverdage. Dog kan der forekomme perioder med ekstra travlhed og sygdom.

Den fysiske vurdering af væggen er selvfølgelig i tidsrummet du bestiller.

Hvis der er brug for ingeniørberegninger efterfølgende, så har vi normalt en leveringstid på 1-3 uger, men sjælden gang i mellem er det lidt længere. Skriv eller ring evt. til os, hvis tiden er vigtig for dig.

Lejlighedsprojekter: certificering og ansøgning

Bor du i hus, er det ikke krav til certificering af dit projekt, og heller ikke ansøgning hos kommunen, hvis det er en indervæg.

Bor du i lejlighed, så skal ingeniørprojektet kontrolleres af en treparts kontrollant. Vi hjælper selvfølgelig i denne proces.

Den officielle liste fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kan findes her:

https://certificering.tbst.dk/

Ofte kræver det en KK3 certificeret statiker, som der skal søges efter. Der er stor mangel på disse personer i øjeblikket, og man skal forvente længere ventetid på at få certificeret sit projekt. Det er samtidig også vigtigt at håndværkeren, som fjerner væggen, er opmærksom på at dokumentere sit arbejde. Vi har eksempler, som kan hjælpe.

Kontakt os

6915 8030
statisk@neming.dk

Svanemøllevej 77
2900 Hellerup

Eksperter i statiske beregninger

Vi er en stab af dygtige ingeniører, der er parat til at hjælpe dig med dit byggeprojekt. Vi løser både store og små opgaver for private og erhverv.

Vi tilbyder

  • Faste, gennemskuelige priser
  • Alt laves digitalt og sendes pr. mail
  • Tegningsmateriale, som er til at forstå

I trygge hænder

Hos os er du i trygge hænder. Vi har professionel ansvarsforsikring hos HDI Gerling på den rådgivning vi yder. HDI Gerling er blandt de største i Europa. Læs vores forretningsbetingelser her.